Net geland? Dagje Amsterdam

Als je net bent geland op Schiphol, dan is Amsterdam een goede stad om naartoe te gaan. Er is altijd wel wat te beleven in Amsterdam, van festivals tot de winkelcentra. Amsterdam met zijn mooie grachten en prachtige gebouwen is een ervaring op zich. Het is dichtbij Schiphol en makkelijk te bereiken met een auto of het openbaar vervoer.

Shoppen in stijl

Amsterdam staat bekend om zijn mooie winkelstraten en winkelcentra. Winkelen in Amsterdam is erg leuk om te doen, er zijn veel souvenirwinkels en kledingwinkels. Neem je mom bag mee om zo veel mogelijk in kwijt te kunnen. Winkelen in Amsterdam is erg leuk, de grote winkelstraten zijn gevuld met winkels om naar binnen te gaan en om een kijkje te nemen. Dus pak je tas en ga naar de winkelstraten van het prachtige Amsterdam. De winkelstraten zitten vol met entertainment dus je zult je vast niet vervelen.

Gebouwen

Als je in Amsterdam bent dan kun je de gebouwen natuurlijk niet missen, de prachtige Amsterdamse architectuur die teruggaat naar de zestienhonderd ste eeuw. De prachtige grachtenpanden zijn zeker iets om even bij stil te staan en om naar te kijken. Neem een tas mee om al je spullen in kwijt te kunnen als je een afstand gaat lopen. Amsterdam is verdeeld in vele buurten maar de binnenstad staat wel echt bekend om zijn diversiteit in architectuur en bezienswaardigheden. De stad zit vol met oude architectuur en moderne architectuur, dus als je houdt van architectuur dan is Amsterdam net wat voor jou.

Activiteiten

Er is in Amsterdam voor iedereen wel wat te doen, voor de voetbalfans is er de Amsterdamse club Ajax. Je kan hiervoor naar een wedstrijd gaan of langs het stadion gaan, het stadion van Ajax is de Johan Cruijff Arena . Voor de feestbeesten is er ook genoeg te doen, er zijn genoeg leuke en gezellige kroegen waar je naar toe kan gaan. Maar ook zijn er geregeld festivals in of rondom Amsterdam, in de Amsterdam Arena worden vaak genoeg concerten gegeven door verschillende populaire bands van over de hele wereld. Voor de rest is het gewoon mooi om door Amsterdam heen te gaan en je te laten verrassen door de stad, wie weet wat je tegenkomt en wat er te beleven valt.

Grachten

De grachten van Amsterdam zijn bruisend vol met boten en toeristen, het is het dan ook zeker waard om een rondje te gaan varen op één van de toerboten die hier door de grachten gaan. Deze boten blijven de hele nacht varen en bij sommige speciale evenementen ook ‘s avonds. Aan de Amsterdamse grachten kan je ook heerlijk eten, wat ook echt iets is wat je op de lijstje moet zetten. Amsterdam heeft een wijde culinaire cultuur die overal wel iets van heeft. Dus het is niet een slecht idee om even gezellig op een terrasje te gaan zitten aan de grachten van Amsterdam, en dan het drukke verkeer op het water langs je zien gaan. Dus ga op avontuur en ontdek de prachtige hoofdstad van Nederland, Amsterdam.