Vluchten Schiphol

Dat het druk is op Schiphol met vluchten hoeven we aan niemand te vertellen. Maar hoeveel inkomende vluchten zijn er dan op een dag en wat voor soorten vluchten komen er dan allemaal binnen op Schiphol? In deze blog lees je daar meer over.

Wat voor soort vluchten kennen we?

We kennen drie soorten vluchten. Dat zijn de korte Europese vluchten. De intercontinentale vluchten, die gaan naar de verdere bestemmingen in andere werelddelen. En dan heb je nog de Cargo vluchten. Dat zijn de vluchten die geen passagiers vervoeren, maar alleen vracht.

Alle drie deze vluchten behoren tot aankomende vluchten Schiphol.

Hoeveel aankomende vluchten Schiphol zijn er?

Op Schiphol komen dagelijks gemiddeld meer dan 100 vluchten binnen. Dit zijn alle passagiers vluchten. Hier zitten dus de cargo vluchten nog niet in berekend. Voor cargo vluchten Schiphol zijn dat er ongeveer 100 per dag. Zo zie je maar dat er heel veel beweging is op zo en dag op een klein stukje Nederland.

Hoe kan je een aankomende vlucht Schiphol volgen?

Er zijn verschillende manieren om een aankomende vlucht Schiphol te kunnen volgen. Dit kan je doen door op Flight aware te kijken. Bij flight aware kan je inkomende vluchten Schiphol in de lucht volgen. Dit kan je doen vanaf elke locatie waar je je bevind.

Ben je al op Schiphol zelf dan heb je in de aankomsthal het bord waar een aankomende vlucht Schiphol vermeld staat. Deze informatie wordt digitaal en actueel bijgehouden. Daarop kan je ook zien waar in de 4 aankomsthallen je moet zijn om iemand op te halen.

Cargo vluchten

Welke cargovluchten op Schiphol aankomen en vertrekken kan je niet zien op de borden in de aankomsthal. Voor de cargo vluchten geldt een heel ander proces. Je kan ze ook alleen volgen als je weet wat het vracht vluchtnummer is. Dit kan je dan doen door middel van een app als Flight aware. Maar dan is het vluchtnummer wel essentieel. Zo zal je alle 100 aankomende cargo vluchten Schiphol een voor een kunnen volgen.

Wat kan je doen na aankomst op Schiphol

Er zijn twee dingen die je zou kunnen doen na aankomst op Schiphol. Je kan meteen naar huis toe gaan, of je kan je reis nog even op een leuke ontspannen manier afsluiten, misschien wel samen met de mensen die je weg gebracht hebben en/of opgehaald. Je zou dan natuurlijk ergens in de Aankomsthal een hapje kunnen gaan eten of een lekker drankje kunnen gaan doen. Dat is natuurlijk de meest fijne manier om de vakantie leuk af te sluiten voordat je thuis bent en het vakantie gevoel alweer snel vergeten zal zijn. Want dat is zoals het meestal gaan. Na aankomst op Schiphol gaat het normale leven alweer snel van start met het uitpakken van je bagage en het opstarten van je huishouden. Hoe heerlijk is het dan dat je je vakantie nog even lekker af kan sluiten op Schiphol.