Tips om je koffer te herkennen op Schiphol

Het gebeurt ons allemaal weleens: je stapt uit het vliegtuig op Schiphol en loopt naar de bagageband, maar hoe herken je nou jouw koffer tussen al die andere tassen en koffers? Het is natuurlijk erg vervelend als je per ongeluk iemand anders zijn koffer meeneemt of nog erger, als iemand anders jouw koffer meeneemt. Daarom is het belangrijk om je koffer goed te kunnen herkennen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je jouw koffer altijd snel kunt terugvinden op Schiphol. Want laten we eerlijk zijn, alleen het idee al dat iemand anders je koffer mee naar huis heeft genomen, is allesbehalve prettig.

Koop een opvallende reiskoffer

Een van de makkelijkste manieren om je koffer te herkennen, is door een opvallende koffer te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een koffer met een felle kleur zoals rood, geel of oranje. Hiermee valt jouw koffer meteen op tussen alle andere, saaie koffers. Als je liever een neutrale kleur koffer hebt, kun je er ook voor kiezen om een felgekleurd label aan je koffer te bevestigen. Het kopen van een goede reiskoffer doe je tegenwoordig gemakkelijk en snel online. Helemaal wanneer je pas over een tijdje op vakantie gaat, is het aan te raden eerst even rustig het internet af te struinen om vervolgens een keuze te kunnen maken.

Personaliseer je koffer

Naast het gebruik van een opvallende koffer, kun je jouw koffer ook personaliseren. Denk hierbij aan het plakken van stickers, linten of andere decoraties op je koffer. Op deze manier maak je jouw koffer uniek en herkenbaar. Je kunt bijvoorbeeld stickers plakken van je favoriete band, sportteam of vakantiebestemming. Vooral wanneer je kiest voor een neutrale kleur is dit verstandig. Je kent namelijk ook nog wel die tijd waarin half Nederland met een postcode loterij koffer op vakantie ging. Om te voorkomen dat het dan een enorme klus wordt om de juiste koffer te vinden, kan een opvallende strik bijvoorbeeld enorm helpen.

Maak een label aan je bagage

Het klinkt zo eenvoudig, maar het gebruik van een bagagelabel is de perfecte manier om je koffer direct te kunnen herkennen. Wat ook handig is, is om je telefoonnummer hierop te vermelden. Stel dat je na een lange vlucht even met je nieuwe toilettas naar het toilet gaat om je op te frissen en iemand anders neemt per ongeluk je koffer mee, dan kunnen ze je direct bereiken. Let alleen wel even op dat je kiest voor een engeltalig label, zodat ook internationale toeristen die op Schiphol lopen, je label kunnen lez

Maak gebruik van een kofferriem

Een andere handige tip is het gebruikmaken van een kofferriem. Hiermee kun je jouw koffer extra herkenbaar maken én zorg je ervoor dat de inhoud van je koffer er niet uit kan vallen. Nu zal dit niet zo heel snel gebeuren, maar kan het wel zijn dat je koffer misschien openspringt op het moment dat je te veel spullen bij je hebt. Kies alleen wel voor een kofferriem die opvalt. We zien namelijk steeds vaker dat mensen deze manier gebruiken om hun koffer te kunnen herkennen. Niet erg, maar wel even iets om rekening mee te houden.